tiistai 12. maaliskuuta 2019

Jatkoa sähkönsaamisajatteluun

 Olen jotain nyt koittanut tehdä sähkön saannin varmistamiseksi. Ensinnäkin olen tilannut, mutten vielä maksanut 3kpl 5kW invertterit 15kW taloonsyöttöä varten. Nuo ovat siis saman tapaiset kuin nykyisetkin, mutta kykenevät 5kW tehoon 4kW sijasta. Näillä siis saan sen 3-vaihe sähkön toteutettua. Olen myös tilannut 800W tuuligeneraattorin jonka aion myös valjastaa käyttöön mahdollisimman pian. Tuollaisen 0,8kW generaattorin tuottoarvio on n. 1440kWh - 2640kWh välillä vuodessa. Jos vuorokaudessa tuulee riittävällä teholla 24 tuntia, saa tuosta siis 19,2kWh energiaa. Talvelle aivan mainio lisä, jos vain tuulee.

Kuva: aliexpress.com
Kuva: aliexpress.com
Tuollainen siis. 800W ja 48V.
Tämän lisäksi jouduin hankkimaan myös säätimen, jonka otin 1000W kykenevänä.

Näillä siis pitäisi pärjätä lisä energian tuottajina hetken aikaa. Toki katselen myös paneleita josko niitäkin edukkaasti saisi itselle.



Tähän uuteen malliin on tehonlisäyksen lisäksi tullut energoidenlähteiden vaihdon kytkentä ajaksi nolla, irroitettava näyttö sekä bluetooth yhteys.
Aika näyttää miten nuo muuten pelaavat.

Ainoana kompastuskivenä omaan järjestelmään on jäämässä siis akkujen huonous. Ne pitäisi päivittää kerralla kuitenkin sopivaan malliin. Toisaalta pitää nyt sitten katsoa jos noita nykyisiä  tekohengittää jonkin verran, miten paljon talvella sitä lisäkapasiteettia tarvitaan. Noiden inverttereiden jälkeen kun koko talo kulkee niiden läpi, seuranta tulee olemaan aivan eri luokkaa.
Saan myös purettua kaikki omat viritelmät pois ja laittaa sähkökaapin kiinni... =D


Edit: Tilaus on tehty. Vaikeaa löytää mitää konkreettista infoa laitteista. Sillä näitä ei taida olla vielä ihan kamalasti käytössä, vaikka ilmeisesti joulukuusta asti on ollut toimituksessa. No, aika näyttää miten näiden kanssa onnistutaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti