sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Viikkopäivitys

 Mitään kummallisempaa ei viikolla päässyt tapahtumaan. Pariin kertaan tuli akku ajettua viivoille ja muutama kerta myös ladattua pikalaturista. Talvirenkaat eivät oikein tahdo pitää paljaalla asfaltilla sivuttaisesti ainakaan, mutta nyt kun tullut vähän jäätä jne. niin joko olen tottunut jo renkaisiin tai sitten ne pitää paremmin. Kilometrejä kertyi taas n.630km tälle viikolle. Joten normaalilla ajolla se 30000km vuodelle on ihan realistinen lukema.

 Sähköä on nyt kulunut n.110kW tälle viikolle, kun laskee keskikulutuksen mukaan. Eli n. 15€ kotilatauksena olisi tullut kustantamaan, tämä viikko (0,14€/kWh hinnalla). Ei kauhean paha ajatellen, että Avensiksella olisi mennyt vähintäänkin 80€. Kesäkeleillä menisi tuo n. 10€ tuntumaan. Eli nykyiset kelit lisää 5€ kustannuksia. Summat on sen verran pieniä, että prosentuaalisestihan tuo on raju lisäys. Mutta eikähän sen kanssa nyt pärjää.

 Toistaiseksi on ollut mukava auto ajaa ja ylläpitää.

2 kommenttia:

  1. Nyt pakkasten tullessa, olen huomannut 2016 leafini lämmityslaitteen pitävän outoa meteliä kylmänä lähtiessä, meteli kovenee vähän ajonopeuden mukaan ja kun auto alkaa lämpenemään, loppuu meteli.
    onko sinulla ollut vastaavaa?

    VastaaPoista
  2. Juu. mutta vasta kun alkaa menemään yli -10 pakkasasteen. Silloin kuuluu "ropinaa" konepellin alta. Tuota pärinää ei ajossa kuule, mutta kun hidastaa tai on pysähdyksissä, ääni kuuluu. Nyt vasta olen LeafSpyssä nähnyt oikeasti ilpin lämmittävän. Jopa 2kW on ollut tehona. Ja tuolloin myös räpinä kuuluu. Olen huomannut saman kaltaisen äänen tulevan jos auto on johdossa ja laittaa etänä lämmityksen päälle.
    Toisin sanoen, äänen lähteenä pidän ilmalämpöpumppua.

    VastaaPoista