perjantai 5. huhtikuuta 2019

En ole oikea sähköautoilija

 Erosin tuossa yksi ilta n. kk taakse päin suurimmasta osasta facebook ryhmiä. Alkaa tympimään ainainen valitus ja vääntö "väärin ymmärryksistä" ja "oikein ymmärryksistä" jne. Erosin myös sähköautoiluun liittyvistä ryhmistä. Sillä enhän edistä sähköautoilua koska hankin Leafin käytettynä enkä uutena. Oikeat sähköautoilijat hankkivat nimittäin autonsa uutena. Toisekseen Leaf ei ole kuulemma auto, joten ei se voi olla silloin sähköautokaan. Sähköautoilijan ei myöskään ole hyvä osata mitään sähköön liittyvää, vaan sokeasti uskottava mitä joku muu asiasta kertoo. Mitään perusteluita ei saa vaatia. Eikä myöskään kannata mennä ryhmiin kertomaan jos löydät jotain itsellesi toimivaa muualta kuin suomalaisten tukkureiden varastosta löytyvää tai ylipäätään suomalaisten kauppiaiden toimittamaa tuotetta.
 Toisin sanoen koska minulla ei ole sähköautoa vaan Nissan Leaf, joka ei siis ole auto, enkä ole sitä edes uutena ostanut ja olen sortuntu neuvomaan oikeita sähköautoilijoita sekä ostanut muualta kuin suomalaisilta kauppiailta sähköautoiluun liittyviä tuotteita sekä vielä kertonut niistä julkisesti ryhmissä, en kuulu porukkaan. Enkä siis ole oikea sähköautoilija.

 Syy miksi hankin Leafin on se, että se oli edullisin sähköllä kulkeva kulkuneuvo joka soveltuu paremmin kuin hyvin tarpeisiini, ollen vielä kohtuullisen uusi. Sähköisen kulkuneuvon hankinta tukee omaa pyrkimystäni olla niin omavarainen kuin se nyt Suomessa mahdollista on. Samaan ajatukseen liittyy myös se, että hankin aurinkovoimaa ja nyt myös huikan tuulivoimaa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että en halua olla ns. ulkoisista energian lähteistä riippuvainen. Toki talvi on haasteelinen. Joku on ehdottanut agrekaattia, siis kun on ollut puhe ns. Offgrid ajatuksesta, mutta silloin olisin riippuvainen polttoaineen saannista.
 Siksikään en siis ole oikea sähköautoilija koska minulla ei ole päällimmäisenä ajatuksena ympäristöhaitat, vaan oman edun tavoittelu. Toisaalta kun miettii näitä ratkaisuja millä sitä omavaraisuutta ja omaa etua tavoittelen, huomaa väkisinkin, että helppohoitoinen ja muista riippumaton energiantuotanto on ympäristöystävällistä. Toki muista ollaan ainakin toistaiseksi riippuvaisia vielä siinä vaiheessa kun laitteistoja haalitaan kasaan.

 Ajatukset jatkuu toisessa blogissani https://offgridfinland.blogspot.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti